spin-it-header-logo
hit-spinit

JEDINSTVENI DVODNEVNI IT DOGAĐAJ U ZENICI U ORGANIZACIJI AGENCIJE ZEDA I UDRUŽENJA ZEFORGE

Pripremite se za vrhunsku IT manifestaciju koju nam donosi Zenička razvojna agencija ZEDA, uz partnerstvo sa udruženjem ZeForge iz Zenice. Nakon uspješnih HammerIT konferencija koje je organizovalo udruženje ZeForge, ove godine nas očekuje još veći i bolji događaj zahvaljujući SpinIT projektu, finansiranom kroz Interreg Dunavski program. 

SpinIT projekat, pod vodstvom Agencije ZEDA, ima za cilj unaprijediti inovacijske kapacitete Dunavske regije kroz strategije pametne specijalizacije i podršku malim i srednjim preduzećima u digitalizaciji i razvoju vještina. Kao dio ovog ambicioznog projekta, planirana je SpinIT konferencija koja će obuhvatiti ključne teme iz IT sektora, Industrije 4.0 i IT-međusektorske saradnje. 

U septembru, Zenica će postati regionalni centar digitalne inovacije, okupivši 16 partnera iz 9 EU zemalja. ZEDA i ZeForge zajedničkim snagama će organizovati međunarodni dvodnevni događaj o digitalizaciji, ugostivši eminentne stručnjake iz cijele Europe. 

Prvi dan konferencije, nazvan SpinIT Conf, bit će posvećen razmjeni znanja i iskustava u IT sektoru, Industriji 4.0 i IT-međusektorskoj saradnji. Događaj će se odvijati u tri kino dvorane Cinestar Zenica, s paralelnim predavanjima, panel diskusijama, te dijelom namijenjenim široj javnosti ispred kina. 

Drugi dan će biti u duhu dosadašnjih HammerIT konferencija, gdje će posjetioci imati priliku sticati praktična znanja kroz hands-on predavanja iz IT svijeta. Ovaj format omogućava posjetiteljima da iz prve ruke upoznaju najnovije trendove i tehnologije. Sve će se odvijati također u 3 kino dvorane Cinestar Zenica, kako smo već to navikli od ZeForge-a. 

Tokom oba dana, posjetitelje očekuju prezentacije različitih digitalnih uređaja, predstavljanje IT firmi, druženje uz ZeForge tim, opuštena atmosfera uz DJ-a i još mnogo toga. 

Detaljne informacije o događaju i načinu registracije uskoro će biti dostupne.

SpinIT projekat koristi pristup „četvorostruke spirale“, kombinirajući znanje akademske zajednice, malih i srednjih preduzeća, vlasti i nevladinog sektora, stvarajući nove prilike unutar IT sektora, Industrije 4.0 i međusektorske saradnje. Projekat je započeo 1. januara 2024. godine i trajat će 30 mjeseci. 

Očekujte više informacija uskoro i ne propustite priliku da budete dio ovog jedinstvenog događaja!